Mand

-15% NU MET DE CODE DCSL10

Welk jack moet ik dragen bij mocassins?

Veel culturen betwisten de oorsprong van de steeds populairder wordende mocassin. De karakteristieke elegantie, veelzijdigheid en het comfort van deze schoenen rechtvaardigen het vleugje verfijning dat ze aan kleding geven. Ze kunnen met bijna elk type kleding gedragen worden, vooral met jasjes. Jassen zijn een uitstekende optie voor formele situaties (zakelijke bijeenkomsten, bijvoorbeeld). Dus hoe combineer je een jasje met een paar mocassins om je elegantie te verhogen en toch chique te blijven?

Wat is de geschiedenis van de mocassin?

De mocassin zou oorspronkelijk uit Canada komen. Ze zouden zijn uitgevonden door de Algonquins, die leren stukken naaiden om hun voeten warm te houden. De krijgers droegen ze trots met hun vossenstaarten om voetafdrukken in de sneeuw uit te wissen. De mocassin stak vervolgens de grenzen van Amerika over om zijn weg te vinden naar de collectie van Georges H. Bass collectie. In die tijd waren mocassins een enorme hit onder studenten.

Bekend om zijn chique karakter werd deze schoen door Gucci gelanceerd in de vorm van mocassins met stukjes en kwastjes. Hij werd helemaal overgenomen door de preppy look en is enorm veel bewerkt door ontwerpers. Het resultaat vandaag is een grote verscheidenheid aan mocassins die ofwel specifiek zijn voor bepaalde stijlen, ofwel veelzijdig. Deze schoen is zonder twijfel een mode-icoon geworden.

Waarom mocassins dragen in plaats van andere schoenen?

Loafers vallen op door hun eenvoud, praktisch nut, elegantie enzovoort. Je kunt ze heel gemakkelijk aantrekken (geen sluitingen of veters). Ze bieden comfort en vertrouwen. In feite zijn ze perfect om de chique en stijlvolle kant van je outfit naar voren te brengen, terwijl ze je het maximale bewegingsgemak geven dat je nodig hebt. Je hoeft je enkels niet te belasten door ongeschikte hakken.

Het spreekt dus voor zich dat deze schoenen de essentiële finishing touch zijn om je sartoriale stijl te perfectioneren. De onvermoeibare inspanningen van ontwerpers die mocassins opnieuw hebben ontworpen, hebben niet alleen het uiterlijk opnieuw uitgevonden, maar ook de meerderheid van degenen die mocassins ouderwets vinden de mond gesnoerd. Loafers zijn modieuzer dan ooit. Ze zijn er in verschillende vormen: met of zonder veters, stijf of flexibel, enzovoort. Ze passen bij bijna elke outfit en voegen elegantie en klasse toe.

Stijlen met jasjes over mocassins

Verschillende stijlen combineren jasjes en mocassins.

De retro tailoring look

Voor deze look heb je een pantalon, een jasje, een overhemd, een horloge en natuurlijk je mocassins nodig. Pakken zijn steeds minder beperkt tot zakelijke activiteiten en worden nu door veel mensen elke dag gedragen, voor bruiloften, naar kantoor enzovoort. Het pak is een kledingstuk dat elegantie en trots uitstraalt. Daarom is het een essentieel onderdeel van de garderobe van de meeste mannen.

Om de klasse en elegantie van deze look te optimaliseren, is het belangrijk om de kleuren van het pak, het overhemd en de schoenen die je kiest op elkaar af te stemmen. Uitgaande van een wit linnen pak, bijvoorbeeld, is een chocolade of bruine fluwelen mocassin (vadillo commando) perfect om de pracht van de stijl en je eigen zelfvertrouwen en sereniteit naar voren te brengen. Het comfort is enorm dankzij de ongevoerde constructie en de uiterst flexibele zool.

De casual chic look

Casual chic is een zeer trendy look. Het draait allemaal om comfort en soberheid. Het is een zeer betaalbare look bestaande uit een jasje (in suède, denim of suèdeleer), een chino, een gebreide polo en een horloge. Het is een ensemble dat is ontworpen om de iets te serieuze en stijve look van de mocassin te doorbreken, met behoud van comfort.

Het is een look die de loafer benadrukt en toch puur casual blijft, want het idee is om zogenaamd formele stukken harmonieus te combineren met minder formele stukken. Het is echter belangrijk om op te passen dat je er niet te casual of te chic uitziet. Over een penny loafer of tassel loafer kun je bijvoorbeeld een broek van raw denim en een blazer met een polo of overhemd dragen. Knoop het overhemd iets open en laat de stropdas los.

De casual look

Loafers passen goed bij een casual look. Je moet alleen zwarte schoenen vermijden, die zijn een beetje te formeel en moedigen de casual kant van de stijl niet aan. Alle andere modellen loafers zijn geschikt, afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. Paren met studs of drivers zijn bijvoorbeeld perfect als je een meer of minder sportieve look wilt. Alle kleuren worden aanbevolen, inclusief lichtbruin, donkerbruin en bordeauxrood. Je kunt ook een kalfsleren loafer combineren met een jeans van raw denim of een kaki chino. Laat je enkels zien door bijvoorbeeld sokken weg te laten. Het dragen van een onderbroek in plaats van een broek werkt ook beter als je het niet erg vindt om je benen te laten zien.

De preppy look

De preppy look is een kledingstijl die oorspronkelijk bedoeld was om iemands sociale identiteit te onthullen. Amerikaanse studenten kozen rond de jaren 1960 voor deze stijl om hun lidmaatschap van de eliteklasse te benadrukken. Vandaag de dag vereist een preppy look voldoende zelfvertrouwen. Het is een echte stijl van elegantie en finesse. Deze stijl maakt meestal gebruik van een single-breasted jasje in de kleuren rood of marineblauw, flessengroen, muisgrijs, enzovoort.

Het jasje is gesneden zonder franjes in een lichtgewicht materiaal. Probeer eens een effen oxford overhemd of een overhemd met pastelstrepen. Trek vervolgens een beige of kaki chinobroek aan in een baksteenrode of hemelsblauwe tint. Alle warme kleuren zijn welkom om een speciaal tintje aan deze look te geven. Kies voor een gestreepte stropdas of vlinderdas om een formele look te vermijden. Een penny loafer of een loafer met bitjes zou perfect zijn.

De sartoriale look

De sartoriale look is een zeer formele kledingstijl die jongeren zonder aarzelen hebben overgenomen. Deze look is onvergelijkbaar esthetisch. Bij een look als deze kun je redelijkerwijs een krijtstreeppak over een wit poplin overhemd proberen. Je kunt kiezen voor een stropdas in dezelfde tint als het jasje. Draag een loafer met kwastjes, die bekend staat om zijn speciale dressing. Dit paar is ideaal om het perfecte sartoriale effect te bereiken.

Creëer harmonie door sokken aan te trekken in dezelfde kleur als het jasje om aanwezigheid en elegantie te versterken. Over dit ensemble kan ook een pastelroze of -blauw overhemd worden gedragen. Gebruik in dat geval een flesgroene of grijze stropdas. Een beige of donkerbruine fluwelen loafer met kwastjes over bordeauxrode sokken maakt je look helemaal af.